Home – Alexandra Meerdink, visuele kunsten

Update! | Boek Gestold verlangen – Geronnene Sehnsucht

Geachte dames en heren,

In het kader van de kunstvereniging taNDem 2020/2021 rond het thema paradijs / paradies hebben wij, mede met uw hulp, uit verschillende musea en collecties in het EUREGIO-gebied afbeeldingen van het “paradijs” opgespoord. Ons oorspronkelijke plan om deze te presenteren in een installatie samen met werken van hedendaagse kunstenaars moest helaas worden opgegeven als gevolg van de pandemie. In plaats daarvan hebben wij een boek, geschreven waarin de kunstwerken in kunsthistorische context worden gepresenteerd.

Een mooi resultaat van onze grensoverschrijdende samenwerking was, naast de ontdekking van talrijke mooie en interessante schilderijen en kunstwerken, ook de kennismaking met enkele musea van onze regio die wij nog niet of slechts weinig kenden – vooral aan de andere kant van de grens. In de hoop dat ons project ertoe zal bijdragen dat deze collecties en musea, die absoluut de moeite waard zijn, meer bekendheid zullen krijgen in het desbetreffende andere land en de mensen ertoe zal aanzetten ze te bezoeken,

We zijn trots en blij dat het boek 17 juni 2021 werd besproken en opgemerkt op een congres van de Europese Consil in Straatsburg: zij onderstrepen het essentiële belang van grensoverschrijdende cultuurprojecten.

Dit boek laat zien dat onze Regio,s meer verbonden zijn als verdeeld.

Willen wij u bedanken voor uw steun en belangstelling voor ons project.

Tandem team
Alexandra Bloch, Pfister Münster D
ab@alexandra-bloch.de
www.alexandra-bloch.de

Alexandra Meerdink, Winterswijk NL
info@alexandrameerdink.nl
+31 6 2026 0313

Interreg en Deutschland-Nederland, Europäische Union, Europese Unie

Bestellen boek Gestold verlangen – Geronnene Sehnsucht

Mocht U interesse hebben in ons boek, ter ondersteuning en promotie van kunst en cultuur in onze mooie regio, en/of deze aan te bieden als bijv. relatiegeschenk kunt U deze bestellen.

Namens het Tandem-team,

Alexandra Bloch- Pfister and Alexandra Meerdink

Bestellen kan per e-mail voor € 15,- per boek: info@alexandrameerdink.nl


Wat is authentieke kunst?

Over authentieke kunst
Over authentieke kunst

Over authentieke kunst
Over authentieke kunst

Twee - Glas